Boekrecensie: Chantal van Gastel – Zoek het maar uit

Nu het vakantie is heb in eindelijk weer eens wat meer tijd om een boek te lezen. Boeken die ik vaak erg leuk vind om te lezen zijn de boeken van Chantal van Gastel. Afgelopen week las ik het boek ‘Zoek het maar uit’.

Zoek het maar uit

Het boek gaat over Ella, die na een overval in de boekenwinkel waar ze werkt niet meer zo goed weet wat ze precies wil met haar leven. Ze heeft een vriend waar ze erg gelukkig mee is, maar denkt ondertussen vaak terug aan haar jeugdliefde. Gelukkig heeft ze haar Oma met wie ze altijd kan praten…

Wat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven? Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoopgehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in een boekwinkel eigenlijk wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze nu eindelijk zelf een boek schrijven? Wordt het niet eens tijd om te gaan samenwonen met haar ideale vriendje Owen? En waarom denkt ze opeens de hele tijd aan Dex, de jongen met wie ze opgroeide, haar eerste grote liefde? Gelukkig kan Ella met alles wat haar bezighoudt terecht bij haar oma. Dan stuit ze op een geheim dat oma altijd met zich heeft meegedragen over haar eigen jeugdliefde.

Het boek las als een speer. Normaal gesproken ben ik toch wel een aantal weken bezig met een boek van meer dan 400 pagina’s maar deze had ik in een klein weekje uit. Toen ik eenmaal in het verhaal werd gezogen kon ik niet meer stoppen met lezen. Vooral de laatste 150 pagina’s heb ik in één dag uitgelezen. Ik heb hartelijk om het boek moeten lachen, de grappige situaties waarin Ella terecht kwam waren erg leuk uitgewerkt. Ook heb ik erom gehuild (dat gebeurd mij zelden bij boeken). Het verhaal van Ella’s Oma raakte me enorm, ik vind het erg mooi dat haar Oma’s verhaal zo mooi door dit boek geweven zit.

Ik vond dit een leuke chicklit die nog net iets verder gaat dan een normale chicklit, dit boek weet je namelijk te raken. Dit is weer een heerlijk typisch Chantal van Gastel boek dus mocht je haar eerdere boeken leuk vinden dan zal deze zeker ook bevallen. Ook als je nog nooit eerder Chantal van Gastel boeken hebt gelezen is dit een mooie om mee te beginnen.

In het kort:
Zoek het maar uit
Chantal van Gastel
Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 432
Prijs: €4,99 via Boekenkraam.nl, waar ik ‘m heb gekocht.

Beoordeling: 9

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s